Наша реклама

Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 69

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 9 » Що необхідно знати про ВІЛ
12:38
Що необхідно знати про ВІЛ

Що необхідно  знати про ВІЛ

Пройти обстеження на ВІЛ можна в кабінеті "Довіра" в поліклінічному відділенні № 1 Десятої міської лікарні.

Вам  дадуть відповіді на питання про профілактику та діагностику ВІЛ-інфекції, допоможуть повернути надію та повірити в себе і своє майбутнє, розкажуть про сучасні методи лікування та можливості отримання безкоштовної антиретровірусної терапії.         

Необхідно знати…

·         те, що ВІЛ та СНІД – це не одне й теж саме. ВІЛ – це інфекція, а СНІД –     це стадія розвитку хвороби, яка спричиняється ВІЛ. Отже людина,   яка заразилася ВІЛ, може не мати СНІДу. Існує лікування, яке сповільнює розвиток ВІЛ інфекції, так звана АРВ-терапія. І людина з ВІЛ може,      приймаючи АРВ-терапію та ведучи здоровий спосіб життя, прожити довго     та повноцінно.

·         те, що сьогодні варто казати про ризиковану поведінку, а не групи ризику.     Оскільки епідемія ВІЛ вийшла за межі груп ризику в загальну популяцію, кожному слід пам’ятати, що його здоров’я в його руках.

·          те, що вагітні ВІЛ-інфіковані жінки можуть народити здорову дитину за  умови, якщо вчасно почнуть приймати специфічне лікування,     а народження дитини має відбутися шляхом кесаревого розтину   з наступною повною відмовою від грудного вигодовування.

·          те, що необхідно згадати і про безпечний секс, про використання якісних   презервативів за будь-яких різновидів сексу тощо.

 

ВІЛ передається від однієї людини до іншої такими способами:

  • через кров (переливання інфікованої крови, трансплантація інфікованих органів, використання інфікованого медичного інструментарію для ін’єкцій наркотиків, нанесення татуювань, пірсінгу тощо);
  •  через статевий контакт (вагінальний, анальний, орально-генітальний);
  • від інфікованої матері дитині: внутршньоутробно, під час пологів або під час    годування груддю.

 

ВІЛ не передається:

  •       Через чхання, кашель, при перебуванні в одному приміщенні з інфікованою  людиною (вірус дуже нестійкий і гине поза організмом людини);
  •       Через укуси комах;
  •       Через домашніх тварин;
  •        При використанні загального посуду (чашок, вилок, ложок), рушників,     постільної білизни, телефону, унітазу, ванни, басейну, і т.д.;
  •        При обіймах, рукостисканні, поцілунку.

 

 При відсутності належного лікування в більшості ВІЛ-інфікованих людей ВІЛ переходить у стадію СНІДу через 5-10 років з моменту зараження. Тому СНІД вважається смертельним захворюванням. Незважаючи на це, багато людей з Віл-інфекцією живуть повноцінним життям протягом багатьох років.

 

 ВІЛ означає Вірус Імунодефіциту людини. Цей вірус є причиною СНІДу. Іноді ВІЛ називають "вірусом СНІДу".

СНІД означає Синдром Набутого Імунодефіциту, вірус проникає в організм людини і руйнує його імунну систему. Імунна система є частиною людського організму, що допомагає нам боротися з інфекціями і хворобами. СНІД є синдромом. Іншими словами, це сполучення захворювань та симптомів. Людина, заражена ВІЛ, може прожити довгі роки, перш ніж цей вірус призведе до СНІДу. Ця схема ілюструє різницю між ВІЛ і СНІД. Після того, як вірус попадає в організм людини, проходить близько трьох місяців, і в організмі з'являються антитіла до ВІЛ, які можна знайти за допомогою тестів. ВІЛ поступово послабляє імунну систему, опір організму інфекції стає настільки слабким, що в організм легко проникає цілий ряд інших інфекцій, що викликають різні захворювання і погіршують стан здоров'я людини.

 

 ВІЛ відносять до сімейства ретровірусів або "повільних" вірусів. Ослаблення імунної системи може тривати роками, і людина, заражена ВІЛ, може жити нормальним життям, перш ніж відбудеться погіршення її здоров'я. Виявити ВІЛ в організмі можна за допомогою спеціального аналізу крові приблизно через 3 місяці після зараження. Якщо як мінімум два різних спеціальних тести підтвердять наявність антитіл до ВІЛ у крові (дадуть позитивний результат), то це означає, що людина інфікована ВІЛ.

 

 ВІЛ-інфіковані люди повинні підтримувати постійний контакт зі своїм лікуючим лікарем, щоб той мав можливість спостерігати за їхньою імунною системою. Існує аналіз крові, що називається Т-клітинний тест, або СD4, що показує, як імунна система справляється зі своїми функціями. Якщо кількість клітин СD4 з часом падає, це вказує на послаблення імунної системи. В ідеалі варто проходити цей тест кожні 3-6 місяців і регулярно порівнювати його результати.

 

 

 »  Як захистити себе від інфікування?

 »  Як допомогти собі та своїм близьким, якщо така проблема вже існує?

 »  Де пройти діагностику та отримати допомогу психологів та медиків?

 

 Відповіді на ці та багато інших питань можна отримати у консультантів Національної лінії Телефону Довіри по проблемам ВІЛ/СНІД 0-800-500-451.

 Є можливість задати питання консультантам в режимі ON-LINE

 

Установи міста Львова, в яких можна пройти обстеження на ВІЛ та шкірно-венеричні захворювання:

 

Обласний шкірно-венерологічний диспансер.

 Адреса: вул. Є. Коновальця 1

Телефон: 35-10-70

Сфера послуг: ВІЛ, шкірно-венеричні захворювання.

 

Анонімне тестування на ВІЛ/СНІД

Адреса: вул. Чупринки 45а

Графік роботи:

 Понеділок, Середа, П'ятниця: з 9 до 14 год.

 Вівторок, Четвер: з 14 до 17 год

Переглядів: 831 | Додав: AngeL | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: