Наша реклама

Форма входу

Пошук

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 69

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 7 » Дещо про Десяту міську лікарню м. Львова
11:46
Дещо про Десяту міську лікарню м. Львова

Золотих листопадових днів 2011 року Десята  міська лікарня міста Львова відзначила своє 65 – ліття.

Як лікувальний заклад, лікарня  була заснована у післявоєнні роки (1946 р.) і діяльність її була скерована на надання медичної допомоги фронтовикам, які горіли бажанням навчатися у вищих навчальних закладах м. Львова.

На сьогоднішній день установа надає допомогу студентам та професорсько – викладацькому складу  двох найбільших ВУЗів м. Львова  - НУ "Львівська  політехніка ” та НУ ім. І.Франка.

  Десята  міська лікарня міста Львова  - одна із трьох медичних закладів України, які обслуговують студентське населення. Діяльність установи скерована на профілактичну, лікувальну медичну допомогу студентській молоді.

Розташована Десята міська лікарня в одному з найбільш мальовничих зелених куточків м. Львова на території студентського містечка. Поруч розміщені: парк культури і відпочинку                                      ім. Б. Хмельницького та Стрийський парк.

На  протязі  багатьох  років  очолює  Десяту  міську  лікарню  головний лікар, який  має  багатий практичний досвід на ниві охорони здоров’я – Данчак Василь Остапович. Невтомним  помічником головного лікаря з лікувальної роботи в установі являється висококваліфікований лікар, завідувач поліклінічним відділенням №1 Середоха Надія Павлівна; поліклінічне відділення №2 очолює лікар з багаторічним досвідом, кандидат медичних наук  Комар Андрій Володимирович.

 За роки свого існування лікарня пережила чимало змін та перетурбацій. На сьогоднішній день до складу лікарні входять два поліклінічні відділення, денний стаціонар на 30 ліжок та стаціонарне терапевтичне відділення на 20 ліжок. Десята міська лікарня фактично обслуговує понад 40 000 населення (80 % з них – іногородні студенти), хоч приписне населення становить 23 000.

Поліклінічне відділення №1 розташоване по вулиці Бой – Желенського,14 на території студентського містечка НУ « Львівська політехніка». Відділення розраховане на 145 відвідувань в зміну, при поліклінічному відділенні функціонує денний стаціонар та стаціонарне терапевтичне відділення цілодобового перебування.

Поліклінічне відділення №2 ввійшло до складу Десятої  міської лікарні в грудні місяці 1996 року, розташоване відділення на території НУ ім. Івана Франка, по вулиці Костюшка, 9 і  розраховане на 136 відвідувань в зміну .

Спеціалістами установи проводиться велика робота, скерована на диспансеризацію студентського населення, що включає:

щорічний медичний огляд з проведенням визначеного обсягу лабораторних та інструментальних обстежень;додаткове обстеження осіб, які цього потребують;виявлення осіб з факторами ризику, що спричиняють виникнення та розвиток захворювань; своєчасне виявлення захворювань.

Лікарями всіх спеціальностей проводиться роз’яснювальна робота серед студентської молоді щодо необхідності проведення диспансеризації; широко впроваджуються  заходи з пропаганди та формування ідеології здорового способу життя. З метою   забезпечення доступу ВІЛ-інфікованих до  диспансерного  спостереження, надання спеціалізованої  медичної допомоги, профілактики і боротьби зі  СНІДом, в установі створено кабінет «Довіра» та кабінет «Клініка,дружня до молоді». Ці кабінети надають можливість проведення консультування та тестування студентської молоді, що  звернулась   за    послугами     добровільного консультування і тестування на ВІЛ-інфекцію та  забору крові  для  тесту  на ВІЛ-інфекцію,  безпосередньо в нашому закладі після отримання  інформованої  згоди  особи,  що   консультується.

 

У поліклінічних відділеннях лікарні проходять періодичні медичні огляди студенти всіх факультетів обох університетів надається невідкладна допомога співробітникам, а також проводяться медичні огляди працівникам ВУЗів, які працюють в шкідливих умовах. Профілактичні  медичні огляди, які є необхідними, дають можливість виявити захворювання на ранніх стадіях і, відповідно, провести необхідні профілактичних, діагностичні та лікувальні процедури. 

Певна кількість населення м. Львова, яке проживає в районі розташування поліклінічних відділень,звертається за медичною допомогою до Десятої  міської лікарні.

В установі працює викокваліфікований персонал, досвідчені лікарі установи нададуть, при потребі, необхідну допомогу, проконсультують, припишуть необхідне лікування; медичні сестри,  з багаторічним досвідом, проведуть всі процедури, необхідні для лікування. До послуг пацієнті,в крім лікарів – терапевтів, в лікарні працюють лікарі – спеціалісти: хірург, невропатолог, отоларинголог, офтальмолог, стоматолог, акушер – гінеколог, терапевт кабінету функціональної діагностики а також  процедурний кабінет, клініко – діагностична лабораторію, рентген-кабінет. Лікарня   обладнана  сучасною медичною апаратурою. До послуг пацієнтів кабінети: ультразвукової діагностики, рентгено – та флюорографічні  кабінети, кабінет функціональної діагностики, клінічна лабораторія 

В кабінеті ультразвукової діагностики (УЗД)пацієнти мають можливість зробити обстеження всіх органів черевної порожнини, щитовидної залози на новопридбаному сучасному обладнанні.

Наявність у закладі флюорографічного  та рентгенологічного кабінетів дає можливість пацієнтам зробити флюоро – та рентгенівські обстеження, що надзвичайно актуально для раннього виявлення та профілактики захворювань легень

Адмінстрація Десятої міської лікарні постійно проводить роботу щодо благоустрою установи, покращення санітарно-епідемічного стану приміщень лікарні. Зусиллями адміністрації лікарні, на чолі з головним лікарем, проводяться ремонти кабінетів та службових приміщень лікарні, поновлюються меблі та медичне обладнання установи.

        Хворі студенти, які перебувають на лікуванні в стаціонарному відділенні лікарні, забезпечуються 100% медикаментами безоплатно,  , працює їдальня. Всі стаціонарні хворі забезпечуються 3-х разовим харчуванням.

В установі постійно проводиться санітарно-освітня робота серед студентів та викладачів ВУЗів, яка скерована на здоровий спосіб життя і пояснює причину виникнення того чи іншого захворювання.

В учбових аудиторіях, гуртожитках силами лікарів, проводяться тематичні лекційні заняття «Запитань і відповідей», індивідуальні та групові бесіди на актуальні теми здорового способу життя, профілактики ВІЛ – інфекцій, захворювання на СНІД, туберкульозу,  наркоманії, шкідливості паління, профілактика артеріальної гіпертонії, захворюваності на цукровий діабет.

Щорічно на всіх факультетах для студентів перших курсів в обов’язковому порядку читаються лекції на вкрай актуальні  теми, зокрема: «СНІД -профілактика», «Туберкульоз – його профілактика», «Артеріальна гіпертензія», «Профілактика дифтерії», «Правець та його профілактика», «Профілактика та раннє виявлення цукрового діабету». Щомісячно в студентській газеті «Аудиторія» НУ «Львівська політехніка» та «Каменяр» НУ імені Івана Франка друкуються поради лікарів.

Переглядів: 1414 | Додав: AngeL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: