Наша реклама

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 69

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 15 » Стартує акція з профілактики та раннього виявлення артеріальної гіпертензії
14:38
Стартує акція з профілактики та раннього виявлення артеріальної гіпертензії

Стартує акція з профілактики та раннього виявлення
артеріальної гіпертензії

Акція з профілактики та раннього виявлення артеріальної гіпертензії стала у Львові традиційною. Котрий вже  рік поспіль  у травні медичні працівники запрошують всіх бажаючих виміряти свій артеріальний тиск.  І цього річ з  14 по 18 травня за ініціативи управління охорони здоров’я Львівської міської ради проводиться профілактичний захід, скерований на своєчасне виявлення захворювання, яке може призвести до дуже серйозних ускладнень – таких, як інфаркт міокарда, інсульт, серцева недостатність, ниркова недостатність та інших.   Проведення акції має на меті не лише виявити людей, які не знають, що в них підвищений тиск, та допомогти їм його контролювати, а й привернути увагу населення до проблеми підвищення артеріального тиску (АТ) та ускладнень від нього. 

Десятою міською лікарнею розгорнуто тимчасові пункти вимірювання АТ в Національному університеті «Львівська політехніка» та Національному університеті імені Івана Франка. В інститутах та на факультетах університетів розміщені оголошення та наглядна агітація щодо проведення Акції. Створені і направлені у тимчасові пункти вимірювання АТ бригади лікарів установи, які  забезпечують обстеження на артеріальну гіпертензію всіх бажаючих осіб. 

До  участі в акції запрошуються всі бажаючі.

Адже пацієнти повинні знати, що підвищений АТ асоціюється з ризиком ускладнень у 5-30 разів частіше порівняно з особами з нормальним АТ. 

У хворих на АГ: 

 - у 7 разів вища частота виникнення інсультів;

 - у 6 разів – серцевої недостатності;

 - у 4 рази – ішемічної хвороби серця;

 - у 2 рази – ураження периферійних артерій. 

При стійкому підвищенні діастолічного тиску на 5 мм рт.ст. ризик мозкового інсульту підвищується на 34%, а інфаркту міокарда – на 21%. 

У той же час зниження на 5-6 мм рт.ст. діастолічного АТ протягом 5 років знижує ризик розвитку інсульту приблизно на 40%, а ІХС – на 15%. 

Досвід показує, що проведення подібних акцій є необхідним, тому що вони сприяють підвищенню рівня санітарної освіченості населення, привертають його увагу до проблеми своєчасної діагностики та систематичного лікування АГ.


Переглядів: 1058 | Додав: AngeL | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: